Bryllupsfotografering i Fagernesfjellet

Bryllupsfotografering i Fagernesfjellet

14 september giftet Tina og Michael seg i Narvik Kirke. Jeg fikk følge dem hele dagen og var med på klargjøring, sermoni  kirke, opp til øvre fjellheisstasjon for portrettbilder og deretter i selskapet i Asbjørnstua. Det er ekstra morsomt å få dokumentere bryllup på steder som betyr mye for brudeparret og deres familie.

Portrettbilder ute i naturen er alltid utfordrende når man bor i nord. Med høyste målte temperatur på 9 grader og både regn, vind og tåke så det ut til å bli en ekstra utfordrende dag. Når vielsen i kirken var over klarnet tåken i fjellet og jeg dro opp til øvre fjellheisresturant med brudeparret. Vi fikk tatt bildene i godt vær før tåken kom sivende inn og utsikten forsvant helt i det vi satte oss i gondolen for å reise ned. Igjen tilpasset været seg fotograferingen til brudeparret, noe som gjør min jobb mye enklere.

Tusen takk til Tina og Michael som lot meg ta del i og dokumentere denne flotte dagen.

Et par utvalgte bilder finnes under artikkelen, legg merke til den flotte ringesken som brudeparret selv har laget.

Forbered deg før fotografering

Forbered deg før fotografering

Forberedning før fotografering

De fleste som kontakter meg er ganske usikker på hvordan en fotografering finner sted og hvordan de skal forberede seg. Som alt annet man ikke har prøvd før kan det virke litt skummelt med det første. Derfor har jeg skrevet denne guiden for å fortelle deg litt om hvordan min prosess er.

Innledende møte

De fleste av fotopakkene mine inneholder et innledende møte. Det høres mer formelt ut enn det er. Vi møtes til en kopp kaffe og en prat hvor vi får snakket sammen om hva du ønsker få ut av fotograferingen. På denne måten blir vi også litt kjent før jeg stikker kamera opp i ansiktet på deg og selve fotograferingen går mye enklere. Dette er spesielt viktig når det gjelder fotografering av barn.

Kontrakt

En kontrakt høres også veldig formelt ut, men den gjør at vi får satt ord på hva som forventes ut av avtalen vår. Den spesifiserer hva mine plikter er som fotograf og hva du som kunde har krav på.

Ta med en venn på fotografering?

Noen ønsker å ta med en venn på fotograferingen for moralsk støtte, mens andre synes det er enklere å slappe av uten publikum. Begge deler går bra og du gjør det du føler er riktig for deg.

Er modellen under 18 år må foresatte være med på fotograferingen.

Klær

Når du skal velge antrekk til fotograferingen er det aller viktigste at du finner klær som du er komfortabel i. Har du på klær du trives i vil det vises på bildene. Det samme gjelder om du har på deg klær som du ikke føler deg komfortabel i.

Klær uten mønster og striper vil skape renere bilder og ansiktet vil være mer i fokus når man ser på bildene i ettertid. Det er også smart å kombinere farger som komplimenterer hverandre. Se her for mer informasjon om komplimenterende farger.

Er dere flere som skal fotograferes sammen kan det være lurt å tenke på at klærne dine skal komplimentere de andre modellene og deres antrekk.

Smykker og klokker er fine detaljer, men tenk litt på at de ikke skal stjele hele oppmerksomheten. Det er tross alt du som skal være i fokus på bildet.

Skal du vise hud som for eksempel skuldre eller bar rygg kan det være lurt å ikke ha på trange klær med strikk før fotograferingen for å unngå merker i huden.

Sminke

Når det gjelder portrettfotografering er jeg glad i begrepet «less is more». Du kan gjerne ta med sminkeskrinet og legge på litt ekstra underveis hvis du ønske det.

Det er enklere å legge til litt sminke enn å ta bort litt.

Spørsmål?

Hvis du har noen spørsmål som ikke ble besvart her kan du ta kontakt via kontaktskjema så finner vi ut av det.

Klargjøring for boligfotografering

Klargjøring for boligfotografering

Klargjøring for boligfotografering

Det er viktig at man selv gjennomfører en klargjøring før boligfotografering. Får du får gjort opprydding og styling på forhånd har fotografen bedre tid til å ta bildene du trenger for å få solgt boligen din.

Hvis du har liten plass og får problemer med hvor du skal gjøre av møbler og ting som blir til overs kan det være lurt å ofre et av rommene til oppbevaring.

 

Generelle tips

Et rom som er fult av ting vil virke mye mindre enn om man ryddet rommet slik at det er mye luft og god plass. Det er viktig å tenke visuelt fremfor praktisk når det kommer til innredning før boligfotografering. Husk at du skal selge boligen din, ikke interiøret ditt!

  • Sjekk at alle lamper og lyspærer virker. Det kan være lurt å ha et par pærer i reserve.
  • Åpne gardiner slik at du slipper inn mest mulig naturlig lys
  • Fjern personlige eiendeler som familiebilder, diplomer, klær, sko osv
  • Har du kjæledyr skal bur og matskål  fjernes
  • Skjul eller fjern synlige løse ledninger, de får bildene til å virke rotete
  • Vask i god tid før fotografering og vær ekstra nøye med blanke flater slik at de ikke er skjoldet

Bad

Alle overflater må være rene, vask bort flekker fra speil, kran, dusjkabinett osv.
Fjern ting som tannbørste, såpe, shampo, toalettbørste og skittentøyskurv.
Pynt gjerne med håndklær og stearinlys i matchende farger.

Soverom

Re opp senger og legg på sengteppe, gjerne ensfarget . Fjern klær og rot også under sengene.
Ta vekk ting som står oppå skap, kommoder og nattbord. Fjern mobilladdere og løse ledninger.

Kjøkken

Oppvask, oppvaskbørste, såpe osv ryddes vekk.
Kjøkkenmaskiner og annet som oppbevares på benk eller oppå skap fjernes.
Vask kran og andre blanke flater som for eksempel kjøleskap og komfyr grundig slik at det ikke er skjoldet.
Sett gjerne frem en skål med frukt og en vase med blomster.

 

Kontor

Rydd bort rot og overflødige ting fra gulv, skrivebord og hyller. Skjul eller fjern synlige ledninger.

 

Stue

Stressless og store hvilestoler tar mye plass og bør fjernes, rydd bort overflødige møbler.
Rydd hyller og tv-benk, ta bort fjernkontroll, løse bøker, aviser og andre småting. Skjul synlige ledninger.
Pynt med blomster og lys. Har du peis kan du gjøre den klar til å fyres opp.

 

Utvendig

Sett vekk søppelkontainere, hageutstyr, sykler osv. Sørg for at det ikke står biler parkert foran huset.
Hvis det er sommer kan man pynte utemøblene med puter, blomster og lys. Husk å klipp plenen.
Hvis det er vinter fjernes snø fra innkjørsel, veranda osv.

 

Hvis du har flere spørsmål om boligfotografering eller ønsker pris på en slik jobb tar du kontakt med meg via kontaktskjemaet. Du kan også lese mer om hvordan du får fine bilder til visningen hos DNBeiendom.

Familietur til Polar Park

Familietur til Polar Park

Familietur til Polar Park

I sommer har vi besøkt Polar Park med familien. Minstejenta var svært begeistret over å få møte både moskus, elg, gaupe, ulv og bjørn.

Far selv var omtrent like fornøyd med å få lov til å fotografere dyrene. Dyrefoto er en svært komplisert og tidskrevende hobby så det føles litt som å jukse når alle dyrene er samlet på et sted og dermed er enkle å fotografere.

Polar Park er en opplevelse for både store og små, jeg anbefaler virkelig en tur innom der. Det kan være lurt å planlegge besøket slik at du får med deg rovdyr matingen.

For de som ønsker å fotografere dyrene uten gjerdet i mellom tilbyr Polar Park fotoguiding.

Hvis du ikke ønsker egen guiding kan du fortsatt ta ganske fine bilder med en linse med good zoom (feks 200mm) og mulighet for stor blenderåpning (feks f2.8)

Best resultat får du ved å stå så nært gjerdet som mulig og zoome inn på dyrene som er langt unna. Alle bildene under er tatt på denne måten og gjerdet vises omtrent ikke i det hele tatt.

Det kan være greit å huske på at hanbjørnen er i stand til å slå gjerdet sånn at det flytter seg opp til en meter inn, så ikke stå for nært.

Har du spørsmål om hvordan du fotograferer dyr uten at gjerdet kommer med kan du sende meg en melding på kontaktskjemaet så kan jeg forklare litt nærmere.

Bryllupsfotografering på Ankenes og i Beisfjord

Bryllupsfotografering på Ankenes og i Beisfjord

 

29 juni giftet Gina og Kim seg i Ankenes Kirke. Jeg var så heldig å få være bryllupsfotograf for anledningen og fikk følge dem hele dagen.

Dagen startet hjemme hos det kommende ekteparet hvor brud, forlovere, sminkør og frisør hadde samlet seg. Etter hvert kom også de to døtrene til Gina og Kim som var brudepiker. En fantastisk innsats resulterte i at både brud, forlovere og brudepikene var ferdig pyntet etter kort tid.

Tradisjonen tro fikk ikke brudgommen ta del i forberedelsene hjemme, men måtte vente til bruden gikk ned over kirkegulvet før han fikk se henne ferdig pyntet.

Det var meldt regn og dårlig vær så planen var å dra til en alternativ lokasjon etter kirken, men i siste liten klarnet været opp og vi fikk et par timer med opphold. Solen kom frem mellom skyene for å hilse på det nye ekteparet, dette må være et godt tegn. Vi fikk tatt portrettbildene ute i naturen i et område som betyr mye for Gina og Kim, bilder på slike steder blir ekstra flott å se tilbake på i ettertid.

Middagen og festen fant sted på Beisfjord skole som for anledningen var pyntet opp til det ugjenkjennelige. 

Tusen takk til Gina og Kim som ga meg muligheten til å dokumentere deres fantastiske bryllup!

Som i et hvert moderne bryllup finnes det en hashtag for bryllupet hvor både mine og andre gjesters bilder ligger, noen utvalgte bilder fra dagen ligger også under artikkelen her.

#Ginaplusskim hashtaggen finner dere både på Instagram og Facebook

Har du behov for bryllupsfotograf kan du lese mer om tjenestene jeg tilbyr oppe i menyen.