Familietur til Polar Park

I sommer har vi besøkt Polar Park med familien. Minstejenta var svært begeistret over å få møte både moskus, elg, gaupe, ulv og bjørn.

Far selv var omtrent like fornøyd med å få lov til å fotografere dyrene. Dyrefoto er en svært komplisert og tidskrevende hobby så det føles litt som å jukse når alle dyrene er samlet på et sted og dermed er enkle å fotografere.

Polar Park er en opplevelse for både store og små, jeg anbefaler virkelig en tur innom der. Det kan være lurt å planlegge besøket slik at du får med deg rovdyr matingen.

For de som ønsker å fotografere dyrene uten gjerdet i mellom tilbyr Polar Park fotoguiding.

Hvis du ikke ønsker egen guiding kan du fortsatt ta ganske fine bilder med en linse med good zoom (feks 200mm) og mulighet for stor blenderåpning (feks f2.8)

Best resultat får du ved å stå så nært gjerdet som mulig og zoome inn på dyrene som er langt unna. Alle bildene under er tatt på denne måten og gjerdet vises omtrent ikke i det hele tatt.

Det kan være greit å huske på at hanbjørnen er i stand til å slå gjerdet sånn at det flytter seg opp til en meter inn, så ikke stå for nært.

Har du spørsmål om hvordan du fotograferer dyr uten at gjerdet kommer med kan du sende meg en melding på kontaktskjemaet så kan jeg forklare litt nærmere.