Forberedning før fotografering

De fleste som kontakter meg er ganske usikker på hvordan en fotografering finner sted og hvordan de skal forberede seg. Som alt annet man ikke har prøvd før kan det virke litt skummelt med det første. Derfor har jeg skrevet denne guiden for å fortelle deg litt om hvordan min prosess er.

Innledende møte

De fleste av fotopakkene mine inneholder et innledende møte. Det høres mer formelt ut enn det er. Vi møtes til en kopp kaffe og en prat hvor vi får snakket sammen om hva du ønsker få ut av fotograferingen. På denne måten blir vi også litt kjent før jeg stikker kamera opp i ansiktet på deg og selve fotograferingen går mye enklere. Dette er spesielt viktig når det gjelder fotografering av barn.

Kontrakt

En kontrakt høres også veldig formelt ut, men den gjør at vi får satt ord på hva som forventes ut av avtalen vår. Den spesifiserer hva mine plikter er som fotograf og hva du som kunde har krav på.

Ta med en venn på fotografering?

Noen ønsker å ta med en venn på fotograferingen for moralsk støtte, mens andre synes det er enklere å slappe av uten publikum. Begge deler går bra og du gjør det du føler er riktig for deg.

Er modellen under 18 år må foresatte være med på fotograferingen.

Klær

Når du skal velge antrekk til fotograferingen er det aller viktigste at du finner klær som du er komfortabel i. Har du på klær du trives i vil det vises på bildene. Det samme gjelder om du har på deg klær som du ikke føler deg komfortabel i.

Klær uten mønster og striper vil skape renere bilder og ansiktet vil være mer i fokus når man ser på bildene i ettertid. Det er også smart å kombinere farger som komplimenterer hverandre. Se her for mer informasjon om komplimenterende farger.

Er dere flere som skal fotograferes sammen kan det være lurt å tenke på at klærne dine skal komplimentere de andre modellene og deres antrekk.

Smykker og klokker er fine detaljer, men tenk litt på at de ikke skal stjele hele oppmerksomheten. Det er tross alt du som skal være i fokus på bildet.

Skal du vise hud som for eksempel skuldre eller bar rygg kan det være lurt å ikke ha på trange klær med strikk før fotograferingen for å unngå merker i huden.

Sminke

Når det gjelder portrettfotografering er jeg glad i begrepet «less is more». Du kan gjerne ta med sminkeskrinet og legge på litt ekstra underveis hvis du ønske det.

Det er enklere å legge til litt sminke enn å ta bort litt.

Spørsmål?

Hvis du har noen spørsmål som ikke ble besvart her kan du ta kontakt via kontaktskjema så finner vi ut av det.